This historic grange house set deep in the Hampshire countryside is a classic family home with plenty of character and original features.  During the project a contemporary glass extension was added to the rear of the house and we oversaw the full refurbishment of the whole property, restoring it to its former glory.

The Brief

The grange is first and foremost a family home and the interiors were formed with this in mind, considering a classic aesthetic, modern elements and a relaxed feel.  The main daytime living areas were kept neutral and child friendly and these flowed into the darker, more atmospheric reception rooms for winter evenings.

Design Principles

We worked carefully around the original architecture, pairing traditional upholstery pieces with antiques, interspersing boutique style accents for layering and comfort.  Firstly we started with a full lighting design to re-configure the wiring throughout, followed by bespoke joinery to form the background to our schemes and create useful storage to all areas.

The Finished Interiors

The reception areas had a welcoming, relaxed feel with the elegance of the architecture coming through with the high ceilings and original detailing creating the perfect backdrop to soft layering textures and unique hand printed fabrics and wallpapers.  Entertaining spaces were in contrast to these with warmer, rich tones and finishes.

The main bedrooms and bathrooms were kept calm and boutique in style with some interesting prints and textures.  Art played a key part in the finish of these spaces, as well as bespoke headboards, joinery and lighting.

The children’s playroom, bedrooms and bathrooms were bright and fun, with colour and character in the soft furnishings and art.  Built in joinery was key in these rooms to keep order and a place for everything!

Photography by martingardner.com